söndag, december 02, 2007

Udda och konstiga upplevelser i Kina

1. Varför måste man harkla sig hela tiden som om man försöker få till den bästa snorlomman man kan här. Kanske för att dom äter hela fiskar med ben och även anka med allt vad det innebär. Fastnar ben i halsen månne? Kan också vara bara för man äter med pinnar här. Då kan man inte skära maten lika fint som vi. Vem vet....

2. Massage kan vara skönt men efter man har kissat och står och tvättar sig på offentliga toaletter. Nej tack. Om då detta sker, vilket jag själv och Hans fick uppleva en gång på hotellets toa så gäller det att ha växel i fickan om man skall få någon varmluft på händerna efter tvätten. Tur att man får torka sig själv i röven i alla fall. Hur skulle man bete sig då? Skrika att man är färdig nu, kom och torka. Hehe...

3. En annan sak som man upplever lite äckligt är att man måste på en del toaletter ha en papperskorg bredvid som man skall stoppa skitpapperet i efter man skitit på toa. Okej, deras avlopp klarar ej papper så bra men ha då ett lock på denna. Bara så att man slipper se det första när man kommer in på toa, ett avtryck likt ett fingeravtryck på papperet efter någon annans rövhål.

4. Slå aldrig sönder en lampa på ditt hotellrum. Kan bli dyrt om man nu tycker 250 kr är mycket pengar i dagens läge. Är det första gången du bor där blir det billigare och om du skadat dig vet jag inte vad som händer.

5. Om hotellet tar ett par av dina jeans och tvättar dom av misstag vilket Hans fick uppleva. Ja, då kan man gå plus på sin hotellvistelse. Okej, byxorna blev lite mindre och Hans sa att dom kostade 1100 kr i Sverige och kunde nu inte ha dom. Hans stod på sig eftersom att han ej skrivit på något och ej bett om tvätt. Det hela slutade med att han bara fick 250kr och en kokbok ifrån Kina. Dom sade också att den som gjort felet skulle få betala detta. Då fick Hans lite ågren eftersom att det kommer svida ordentligt för den personen. Lönerna i Kina är ju som sagt mycket lägre här.

6. Hans fastnade inne på en toalett i Beijing och några kineser fick hjälpa honom ut ifrån den eftersom dörren gick i baklås.

7. Dom tog Hans kort i bankautomaten på Beijings flygplats efter bara ett nytt försök att slå koden. Surt!!

8. Vi fick se The Great Wall. Fantastiskt bygge, kunde inte gjort det bättre själv.

9. Fick även se den förbjudna staden och himmelska fridens torg ifrån bilen och kort togs även ifrån denna. Vi har bevis alltså.

10. Julen var redan på hotellet. En pepparkaksgubbe tog emot oss vid avstigningen ifrån bilen och när man kom in till receptionen så mötte små snärtor upp, utklädda till "Nissor" och inte tomtenissar.

11. Silk Street är ett kapitel för sig själv, vilket är värt att nämnas i ett senare blogginlägg.

12. I Nanjings biltrafik var det djungelns lag som gällde.

Skall nu kila ner till frukosten för att äta min sista frukost i Kina......